Spring naar de inhoud Skip to sidebar

WhatsApp: gratis berichtjes versturen via Nokia, Android Blackberry en iPhone

Een van de leukste apps voor je smartphone is WhatsApp messenger. Alweer een manier om met al je vrienden in contact te blijven. Maar dan wel snel en simpel. En waar het de iPhone betreft, volledig VoiceOver vriendelijk.

Iedereen uit het adresboek van je mobiel verschijnt ook in de contactenlijst van WhatsApp. En diegenen onder jou contacten die WhatsApp hebben, zie je automatisch terug onder favorieten. Naar hen kun je het soort gratis berichtjes sturen, dat je ook via een sms verstuurt. Dus niet alleen tekstberichtjes, maar ook audio en video behoren tot de mogelijkheden. Dat je op enkele platforms nu ook gebruik kunt maken van de groepschat functie is een leuke bijkomstigheid. Via een pushmelding brengt WhatsApp je op de hoogte van nieuwe berichten, die zichtbaar zijn onder chats. Je krijgt vervolgens keurig te zien of het bijvoorbeeld om een audioberichtje gaat. Voor mij als iPhone gebruiker, betekende de aanschaf van dit handige appie een aderlating van wel 79 eurocent. Misschien wel de aardigste investering van 2011 tot nu toe.

WhatsApp voor de iPhone

Wanneer je WhatsApp voor de eerste keer opent, wil hij graag toegang tot je adresboek. Dat vind ik prima, want op die manier zullen andere WhatsApp gebruikers uit jou adresboek automatisch onder je favorieten verschijnen. Onder deze vraag van WhatsApp vind je twee knoppen. Links de knopP: “Sta niet toe”. Rechts daarvan, de knop: “OK”.

Als VoiceOver is ingeschakeld, kun je niet enkel telkens een regel omlaag met de vinger waarmee je als het ware het scherm uitleest. Je kunt door met een vinger kort naar links of rechts te vegen ook een vorige of volgende regel vinden. Dit verkleint het risico dat je tekst of knoppen over het hoofd ziet.

Wanneer je op “OK” hebt geklikt, wordt je gevraagd je landcode te controleren. Kort naar rechts vegend, zie je de landcode al correct ingevuld. Er wordt je gevraagd je telefoonnummer in te vullen zonder de al aanwezige landcode, dus ook zonder de 0. Tik daarna op de knop gereed, rechts bovenaan in je scherm, iets onder de batterij indicator. Nu kom je op een scherm waar je gevraagd wordt een naam voor pushberichtgevingen in te tikken. Er staat standaard “iPhone” ingevuld. Maar omdat het de naam is die anderen zullen zien wanneer ze een pushbericht van je ontvangen, zou je er bijvoorbeeld je naam kunnen invullen. Soms is het leven zo simpel. Tik daarna op de knop “bewaar”, rechts onder de batterij indicator. Tenslotte wordt je medegedeeld dat contactpersonen die WhatsApp al gebruiken, zijn toegevoegd aan je favorieten. Daar kun je het alleen maar mee eens zijn, dus tik je op de enige aanwezige knop “OK”.

De werking van de app wijst zich eigenlijk vanzelf. Onder favorieten vind je al je WhatsApp contacten. Tik je een favoriet aan, dan verschijnt vanzelf het virtuele toetsenbord. Direct aan de bovenzijde daarvan zie je links de knop: “deel media” en rechts de knop: “stuur”. Via de “deel media” knop kun je een gesproken of een video bericht versturen. Dat je ook nog je status kunt bijwerken en een aantal instellingen kunt checken, spreekt eigenlijk voor zich.

Ga voor download mogelijkheden naar de store die bij je toestel past of kijk voor meer informatie op:
http://www.whatsapp.com/

Reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • hallo,als ik een what’s up verstuur,moet ik dan wel het internet betalen??

  • Wanneer je WhatsApp gebruikt via een mobiel netwerk, betaal je, net als bij gebruik voor andere doeleinden, voor dit gebruik. Maar zoals veel apps, is WhatsApp ook bruikbaar via wifi.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

ONTVANG DE LAATST VERSCHENEN ARTIKELEN IN JE MAIL

Loading

Over BlinfoTec

BlinfoTec: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.

Volg ons