Spring naar de inhoud Skip to sidebar

Viziris heeft een nieuwe website!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, op 17 januari 2008, heeft Viziris haar nieuwe website gelanceerd.

http://www.viziris.nl/ vormt samen met http://www.ooglijn.nl/ een mooi vormgegeven en toegankelijk paar met extra aandacht voor de toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden.

Het afgelopen jaar heeft Viziris nog van haar oude website gebruik gemaakt. Met haar eerste verjaardag had Viziris behoefte aan een nieuwe uitstraling, ook in haar website. De inhoud van de site is geheel herschreven en beter toegankelijk gemaakt. Informatie over de werkterreinen en projecten en hun onderlinge dwarsverbanden kunnen nu met enkele klikken worden bereikt. Op de homepagina is ruimte voor nieuws en actuele zaken. Uiteraard ontbreken ook de links naar de lidorganisaties en naar het Oogfonds niet.

Via het kenniscentrum heeft de bezoeker toegang tot tal van informatiebronnen die in pdf-vorm of als wordbestand kunnen worden gedownload. Dat geldt ook voor oude jaarverslagen en oude kortschriften.

Het spreekt voor zich dat het speciale toegankelijkheidsliniaal op de site niet ontbreekt. De gebruiker vindt dat hulpmiddel op elke pagina aan de linker kant. Via dit liniaal kan de site aan de persoonlijke behoeften van de gebruiker worden aangepast.

In http://www.ooglijn.nl/ en nu ook in http://www.viziris.nl/ heeft Viziris de jaren lang opgedane kennis en ervaring over het toegankelijk bouwen van websites gebundeld. Viziris is vanaf 2001 betrokken bij de toegankelijkheidslobby in Nederland en test vanaf 2003 websites op toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een functiebeperking.

De website is zo opgezet dat het eenvoudig is om nieuwe informatie toe te voegen of bestaande informatie te actualiseren.

De openingshandeling is verricht door prof.dr. Aart C. Kooijman nadat hij op de nieuwjaarsreceptie een inleiding heeft verzorgd onder de titel: “Navigeren in de toekomst”.

Bron:
Berichtenservice Viziris, voorheen Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang nummer 2, 21 januari 2008

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 3 andere abonnees

Over BlinfoTec

BlinfoTec: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.