Spring naar de inhoud Skip to sidebar

Optelec webinar beeldbeschrijving met Jaws

Op donderdag 6 juni organiseert Optelec een webinar over de nieuwe Beeldbeschrijving AI in JAWS en Fusion 2024.

Met Beeldbeschrijving AI kun je afbeeldingen, maar ook vensters van een applicatie of het gehele scherm laten beschrijven. Daarna kun je verdere vragen stellen om bijvoorbeeld op bepaalde details van het beschrevene in te gaan.

Dit biedt voor mensen met een visuele beperking zoveel extra mogelijkheden dat de medewerkers van Optelec begrijpen dat niet iedereen meteen de kracht van deze nieuwe functie zonder uitleg kan gebruiken. Daarom geven zij deze webinar om je op weg te helpen. Dit gebeurt aan de hand van wat voorbeelden. Verder volgen er nog wat tips over hoe je hier het beste mee kunt omgaan.

Wat voorbeelden betreft, mensen die zelf aanwezig zijn kunnen een mailtje sturen met een afbeelding die als voorbeeld kan worden gebruikt. Het mag ook iets op een website zijn waar je meer over wilt weten, maar mail dan even de link. Als je afbeeldingen of grafieken of ander materiaal stuurt, stem je er automatisch mee in dat deze tijdens de webinar gebruikt mogen worden.

Mailen doe je naar: ajansen@vispero.com De webinar zal ook worden opgenomen en later via de Optelec-website beschikbaar komen. De bijeenkomst begint om 20:00 uur, maar de ruimte is al ruim van te voren open. Je kunt via Zoom deelnemen via onderstaande link:

https://us06web.zoom.us/j/88429826539?pwd=SUN6K3ExVGFFVUFTdVM1UStZS0VDUT09

Het kan geen kwaad om deze link van te voren even te testen zodat je zeker weet dat je morgenavond kunt deelnemen.

Als je hem nu probeert kom je in de wachtruimte van onze Optelec InZicht Zoom omgeving. Daar kun je dan met niemand praten, maar je weet dan wel dat alles werkt. Zoom brengt ook wel eens updates uit van het onderdeel dat op je computer is geïnstalleerd, en dan is het handig om dat nu vast te doen dan vlak voor het begin van de webinar.

Op de website van Optelec staat een uitleg hoe je Zoom moet installeren, hoe ermee te werken door middel van sneltoetsen en het gebruik in combinatie met een schermlezer.

Bekijk de uitleg:

https://www.optelec.nl/support-training/webinar-uitleg

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

ONTVANG DE LAATST VERSCHENEN ARTIKELEN IN JE MAIL

Loading

Over BlinfoTec

BlinfoTec: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.