Spring naar de inhoud Skip to sidebar

Lid worden Ooglijn PC-hulp aan Huis eenvoudiger geworden: Lidmaatschap van Seniorweb niet meer noodzakelijk

Sinds 3 jaar kunnen visueel gehandicapten voor problemen met hun computer terecht bij de Ooglijn dienst: PC-hulp aan Huis. Viziris doet dit in samenwerking met Seniorweb. Deze organisatie levert de meeste PC helpers. Deze helpers hebben een extra training gekregen om PC problemen op te lossen op computers waarop een braille leesregel, spraak of vergroting zijn geïnstalleerd. Bij de helpers kunt u voor alle computerproblemen terecht behalve voor computerles of problemen met uw aanpassing.

Om deelnemer te zijn van PC-hulp moest u tot voor kort, lid zijn van Seniorweb en een lidorganisatie van Viziris. Het Lidmaatschap van Seniorweb is vanaf 1 september 2007 niet meer noodzakelijk. Dat maakt deze dienst voor u goedkoper en eenvoudiger bereikbaar.

Omdat er momenteel in enkele regio’s weinig geïnstrueerde helpers beschikbaar zijn kan het voorkomen dat het iets langer duurt voordat hulp beschikbaar is. Viziris hoopt zo snel mogelijk in deze leemte te kunnen voorzien door enerzijds bij seniorweb en andere organisaties op zoek te gaan naar nieuwe helpers en anderzijds door de mogelijkheden van PC-hulp op afstand te gaan onderzoeken.

Vanaf heden hoeft u dus alleen lid te zijn van: de Glaucoomvereniging, de MD vereniging, de NVBS, de Nederlandse Vereniging van Geleidehondgebruikers of Retina Nederland. Handig als u een PC probleem hebt en niemand in de buurt om u te helpen.

Lid worden van Ooglijn PC-hulp
Telefoon 030 294 54 44.
E-mail:
ooglijn@viziris.nl

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

ONTVANG DE LAATST VERSCHENEN ARTIKELEN IN JE MAIL

Loading

Over BlinfoTec

BlinfoTec: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.