Spring naar de inhoud Skip to sidebar

Italiaanse regering investeert in GPS navigatie

Een mobiele telefoon, die blinden en slechtzienden moet helpen hun bestemming te bereiken, werd vorige maand in Turijn, ItaliĆ« gepresenteerd. Ontwikkeld en gefinancierd door de locale regering van Piemonte, gebruikt ‘Easy walk’, een met GPS uitgeruste mobiele, van spraaksoftware voorziene telefoon. De navigator komt in augustus van dit jaar op de markt en is gratis.

Easy walk vertelt de gebruiker het adres bij de huidige positie en geeft aanwijzingen zoals ‘rechtdoor’, ‘links of rechts afslaan’, etc. Gebruikers die ondanks alles toch de weg kwijtraken, kunnen een nummer bellen waar een telefonist de positie van de gebruiker op een scherm kan zien. Zo kan de verdwaalde wandelaar per telefoon naar de plaats van bestemming worden begeleid.

Het project is een vervolg op een campagne van de ‘Unione Italiana dei Ciechi’ (http://www.uiciechi.it/piemonte/), die er op gericht was de verkeersveiligheid voor blinden en slechtzienden in Piemonte te verbeteren.

Problemen met de nauwkeurigheid van GPS zijn grotendeels ondervangen, maar het systeem kan nog verbeterd worden. Zo is de ontvangst onder tramleidingen nog niet wat het zou moeten zijn.

In de toekomst wordt het mogelijk ‘eigen punten’ in te voeren en deze van een naam te voorzien. Zo kan de locatie van winkels en andere ‘belangrijke punten’ worden gemarkeerd en opgeslagen.

Easy walk werd ontwikkeld door het in draadloze technologie gespecialiseerde ‘Il Village’.

Bron:
E-Access bulletin.

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

Ontvang de laatst verschenen artikelen in je mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 3 andere abonnees

Over BlinfoTec

BlinfoTec: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.