Spring naar de inhoud Skip to sidebar

BlinfoMail wordt BlinfoTalk

Van november 2002 tot oktober 2007 was BlinfoMail een nieuwsbrief die mensen met een visuele handicap op de hoogte bracht van ontwikkelingen op technisch gebied die interessant waren voor deze groep. Onderwerpen die de revue passeerden waren onder andere schermlezers, spraaksynthesizers, OCR programma’s, lectuurvoorziening, internet toegankelijkheid, internet radio, de computer als geluidsinstallatie, het ontwerpen van een persoonlijke website en de toepassing van satelliet navigatie (GPS) als oriëntatie hulpmiddel.

Gedurende de eerste vijf jaren van de 21ste eeuw vond een ware revolutie plaats, die blinden en slechtzienden uit hun informatie isolement haalden en veelbelovende technieken voortbracht op het gebied van lectuurvoorziening en mobiliteit. De BlinfoTec website en de BlinfoMail nieuwsbrief hebben in grote mate bijgedragen aan de bewustwording van en aanpassing aan deze nieuwe ontwikkelingen.

Deze revolutie is inmiddels achter de rug en blinden en slechtzienden hebben zich vertrouwd gemaakt met computer en internet. Voor wie de boot gemist heeft blijft de BlinfoTec website gewoon bestaan en deze zal ook na 2007 worden uitgebreid als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Echter, met een teruglopend aantal innovaties is het bestaansrecht van een maandelijkse nieuwsbrief als BlinfoMail niet langer te onderschrijven. BlinfoMail verdwijnt dus en daarvoor in de plaats komt BlinfoTalk.

BlinfoTalk is een publicatiemedium voor technisch gerelateerd nieuws gericht op mensen met een visuele handicap. Berichten zoals die voorheen werden gepubliceerd in de rubriek ‘En verder’ van BlinfoMail verschijnen vanaf november 2007 op BlinfoTalk, maar anders dan voorheen bestaat de mogelijkheid voor abonnees nu zelf hun technische tips, links en suggesties op dit medium te publiceren. Ook Engelstalig computernieuws is welkom. Wat verdwijnt is de berichtgeving over en door zogenaamde belangenbehartigers en hulpverleners, wat hopelijk gaat komen zijn berichten van fabrikanten en leveranciers die hun producten willen introduceren en bekendheid geven. Alle bijdragen van computergebruikers met een leeshandicap zijn van harte welkom, zolang het maar over computers, internet en/of andere digitale technieken gaat.

Hiermee komt de directe koppeling tussen de Challenge-Media website en BlinfoMail te vervallen, maar het ligt voor de hand, dat berichten geplaatst op BlinfoTalk hun weg zullen vinden naar de Challenge-Media website. Op deze manier is archivering en vindbaarheid van belangrijke berichten op BlinfoTalk gewaarborgd. De zoekmachine op zowel Challenge-Media als op BlinfoTec zal als vanouds de inhoud van beide websites blijven indexeren. Op de hoogte blijven van de actuele inhoud van Challenge-Media doe je via één van de vele RSS kanalen van deze website, die je ook op een toegankelijke manier kan raadplegen via de nieuwspagina op www.blinfotec.org.

Kort na het verschijnen van deze laatste BlinfoMail zal het complete BlinfoMail abonneebestand worden gewist. Je abonnement op BlinfoMail wordt niet automatisch omgezet in een inschrijving op BlinfoTalk. Anders gezegd: om BlinfoMail nieuwe stijl als BlinfoTalk te gaan ontvangen moet je je aanmelden als abonnee van BlinfoTalk zoals hieronder aangegeven. Nadat je dat hebt gedaan ontvang je een verzoek tot bevestiging van je inschrijving. Daarna kan je via de webinterface kiezen of je BlinfoTalk dagelijks of eens per week (digest) wilt ontvangen. Ook instellingen zoals ‘nomail’ en ‘op vakantie’ zijn hier in te stellen.

Rest mij nog afscheid te nemen van vertrekkende abonnees, bedankt voor je belangstelling voor BlinfoMail. Blijvers en nieuwkomers heet ik van harte welkom op BlinfoTalk, een publicatiemedium voor visueel gehandicapten met belangstelling voor computers, internet en andere (digitale) technieken die het leven van blinde en slechtziende mensen veraangenamen!

Inschrijven BlinfoTalk:

Stuur een e-mail aan:

maiser@rmpro-hosting.com met als tekst (body):
SUB blinfotalk
EXIT
Een onderwerp (subject) mag, maar is niet nodig.
Of ga naar:
http://rmpro-hosting.com:8080/mlss?MListname=blinfotalk

Noot: Ongeveer eens per maand stuurt de mailserver een automatisch gegenereerd testbericht aan alle ingeschreven e-mail adressen om te controleren of deze adressen nog bereikbaar zijn. Wordt dit bericht geretourneerd (adres onbekend, maar ook ‘Out of Office’) dan volgt automatische uitschrijving. Het is dus verstandig om je in te schrijven via je prive e-mail adres.

Met vriendelijke groet,

Rob Melchers http://www.blinfotec.org/

Voeg reactie toe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een helder geluid, een kritische blik en betrouwbare informatie

ONTVANG DE LAATST VERSCHENEN ARTIKELEN IN JE MAIL

Loading

Over BlinfoTec

BlinfoTec: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.